Podijeli članak

Poznati nogometni klubovi često imaju ugovore s proizvođačima automobila prema kojima svi igrači i funkcioneri dobivaju sponzorske automobile, a zauzvrat se na treninge i okupljanja trebaju dolaziti u spomenutim modelima. 

Uz to, proizvođač godišnje plaća pozamašnu cifru klubu za takvu reklamu. Upravo je takav bio slučaj s Audijem i Barcelonom. 

Oni su imali ugovor prema kojem je Barcelona zarađivala oko 5 milijuna eura godišnje, a uz to su vozili najnovije luksuzne i sportske modele proizvođača iz Ingolstadta. Ipak, čini se kako je toj priči došao kraj. 

Naime, španjolski AS piše kako produženja ugovora neće biti, a od igrača se traži da sponzorske automobile vrate u salone, za što imaju tri tjedna. Dakle, Messi će morati vratiti svoj SQ7, dok će Ivan Rakitić ostati bez crnog SUV-a Q8. 

Iako nisu poznati detalji „razlaza”, internetom su već počele kružiti glasine kako u Audiju nisu bili zadovoljni činjenicom da su igrači često na treninge dolazili u svojim privatnim jurilicama.

Ipak, igrači neće dugo biti bez službenih automobila. Naime, španjolski portal Periodismo Del Motor ističe kako će sljedeći sponzor biti Cupra! 

Riječ je o marki koja je vezana uz Seat, a odnedavno je zasebna marka koja u ponudi ima Cupru Atecu, Leon Cupru R te nedavno predstavljeni koncept Formentor. Ostaje za vidjeti kako će se to odraziti na igrače i njihov odabir. 

Naime, ako na treninge nisu odlazili s preko 100 tisuća eura vrijednim  modelima, što će ih natjerati da se voze u atraktivnim, ali ipak jeftinijim Cuprama...