Podijeli članak

Slovenija je u Göteborgu srušila domaćina Švedsku 21:19 i približila se narednoj fazi Europskog rukometnog prvenstva, ali nije završila posao.

Nakon pobjede nad Poljskom 26:23, momčad Ljubomira Vranješa u dramatičnom je dvoboju slomila Šveđane, a ako u posljednjem kolu 14. siječnja pobijedi i Švicarsku (od 18:15) osvojit će prvo mjesto, prenijet će dva boda i time povećati svoje šanse za polufinale.

Dolenec sa sedam golova i Bombač s pet bili su najučinkovitiji kod Slovenije, a Gotfridson je s pet pogodaka bio najbolji kod Šveđana.

No ako Slovenci od Švicaraca izgube šest ili više razlike, a Švedska očekivano pobijedi Poljsku, sve tri reprezentacije imat će po četiri boda, a u toj situaciji bi prva bila Švedska uz dva prenijeta boda jer ima najbolju gol razliku (trenutačno +11), dok bi drugo mjesto osvojili Švicarci (sada im je gol-razlika -6). Slovenija (trenutačna gol-razlika +5) bi u slučaju poraza od šest i više golova razlike prošla jedino ako bi otpisani Poljaci šokirali Šveđane jer je bolja od Šveđana u međusobnom omjeru,piše Index.hr