Podijeli članak

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, uoči koje je upriličeno paljenje svijeća i polaganje vijenaca na središnjem gradskom trgu, u srijedu je započelo obilježavanje Dana grada Širokog Brijega, koji se proslavlja 15. kolovoza.  

Na sjednici je prikazan promotivni video koji je posvjedočio o tomu što se u Širokom Brijegu događalo proteklih godinu dana, a gradonačelnik Miro Kraljević u pozdravnom je govoru istaknuo veliku ulogu gospodarstvenika, kojima su na kraju sjednice uručena i priznanja.

"Kao dugogodišnji gradonačelnik mogu reći da se stvaraju sve bolji i bolji uvjeti u svim dijelovima Širokog Brijega. Stalno se spominje da je Široki četvrti ili peti u Federaciji, ja to neću prognozirati, ali ću raditi na tomu da Široki bude što bolji", kazao je Kraljević i čestitao Dan grada svim Širokobriježanima "ma gdje bili". 

Zastupnik u Hrvatskom saboru Nevenko Barbarić čestitao je Dan grada svim Širokobriježanima i zahvalio svima koji su ga izabrali u Sabor. 

"Čini mi se da se okolnosti Hrvatske što se bh. Hrvata tiče mijenjaju. Hrvatska je članica EU i NATO-a. Nakon Tuđmana, nitko nije stao uz nas koliko je to učinio Plenković, to više nije samo ustavna obveza Hrvatske nego nešto što je postalo praksa. Povijesna istina zasnovana na dokumentima je da je HVO branio BiH i Hrvatsku, čemu strka oko dodjele priznanja, to je samo jedan od segmenata koji pokazuje da kao BiH nismo slobodno društvo", kazao je Barbarić i naglasio kako je pred bh. Hrvatima put da se izbore za punu jednakopravnost i konstitutivnost Hrvata u BiH. 

Na svečanoj sjednici sudjelovao je i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović koji je, čestitavši Dan grada Širokog Brijega, kazao "kako bi smo se smijali prije godinu dana da nam je netko rekao u kakvim uvjetima ćemo obilježavati ovaj dan".