Podijeli članak

Još dobrih vijesti dolazi iz svijeta sporta, ovaj put iz naše zemlje. Nakon što je talijanska vlada dala zeleno svjetlo za treniranje sportskim kolektivima u toj zemlji u kojoj je pandemija koronavirusa odnijela mnogo žrtava i iz koje su dolazile alarmantne vijesti i slike, čini se da će i NSBiH posegnuti za popuštanjem mjera u domaćem nogometu.

B.B.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u utorak će s predstavnicima klubova održati novu videokonferenciju nakon čega ćemo saznati kada će se nastaviti sezona u BH Telecom Premijer Ligi. Bh. klubovi su dobili dozvolu da se vrate treninzima od ponedjeljka 4. svibnja, a za utorak je, kako saznajemo,  zakazana videokonferencija nakon koje bi se trebao znati i točan datum nastavka sezone u Bosni i Hercegovini.

Prvenstvo u Premijer ligi BiH bi se, po svemu sudeći, moglo nastaviti krajem svibnja. Naravno, sve će ovisiti od odluke Kriznog stožera, ali s obzirom da se progresivno ide u ublažavanje mjera, naše  prvenstvo će gotovo sigurno biti nastavljeno krajem svibnja mjeseca.

Naravno, na utakmicama neće biti nazočnosti publike i utakmice će biti organizirane pod posebnim zdravstvenim uputama i mjerama koje će najvjerojatnije na stadione donijeti i dezinfekcijske tunele. 

Prvenstvo u društvu najboljih bh. timova prekinuto je nakon 22. kola, a lider je ekipa Sarajeva i to ispred gradskog rivala Željezničara i mostarskog Zrinjskog.