Podijeli članak

Izricanje drugostupanjske presude pred vijećem Žalbenog odjela Suda BiH u predmetu Jerko Ivanković Lijanović i dr. zakazano je sutra u 13.00 sati u sudnici 4, najavljeno je iz tog suda. 

Žalbeno vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je 30.5.2019. godine rješenje kojim su uvažene žalbe odvjetnika optuženih te je prvostupanjska presuda Suda BiH od 22.10.2018. godine u osuđujućem dijelu ukinuta i određeno je održavanje pretresa pred vijećem Žalbenim odjelom Suda Bosne i Hercegovine.

Optužnica tereti optuženog Jerka Ivankovića Lijanovića i druge da su počinili krivična djela:       Jerko Ivanković Lijanović – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom pranje novca;        Slavo Ivanković Lijanović – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranja novca;        Milorad Bahilj – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza  i porezne utaje te u u vezi s krivotvorenjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava;      Jozo Slišković – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza i krivično djelo porezne utaje i krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava;       Željko Mikulić – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i krivično djelo pranje novca; Draženko Kvesić – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i krivično djelo pranje novca; Mirjana Šakota – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom porezne te pranje novca; Mirko Galić – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje; Miroslav Čolak – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom pranje novca; Pravna osoba „Farmer“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza; Pravna osoba „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom porezne utaje i neplaćanje poreza i Pravna osoba „Optimum“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje.