Podijeli članak

Ova ukusna pita savršeno je rješenje za sve koji se ljeti ne mogu odlučiti za čokoladu ili voće.

Naime, u ovome receptu bez pečenja spajaju se fini čokoladni biskvit i voćna krema. Najbolje je da ga odmah isprobaš i uživaš…

Sastojci

• 175 g sušenih smokava

• 150 g mekih zobenih pahuljica

• 150 g mljevenih badema

• 75 g borovnica (zamrznutih)

• 100 g čokolade za kuhanje

• 300 ml kreme za šlag od soje

• 1 pakiranje vanilin šećera

• 100 g želea od bobica

• 1 prstohvat soli

Priprema

1. Raščetvori suhe smokve te omekšaj u toploj vodi najmanje 15 minuta, prenosi miss7.hr. 

2. Pomiješaj zobene pahuljice, bademe i prstohvat soli. Ocijedi smokve te ih malo istisni. Potom mješavinu s pahuljicama i smokve u tri porcije fino usitni u mikseru da nastane ljepljiva masa.

3. Svu smjesu stavi u posudu te zamijesi tijesto. Obloži prozirnom folijom pravokutni kalup za pitu (21 x 29 cm), stavi smjesu na to, lagano pritisni pa oblikuj mali rub. Potom stavi biskvit na 30 minuta u hladnjak.

4. Odmrzni borovnice. Natrgaj čokoladu na komade te je rastopi u posudi uronjenoj u toplu vodu.

5. Oprezno izvadi biskvit iz kalupa pa otkloni foliju. Premaži biskvit rastopljenom čokoladom te stavi na sat vremena u hladnjak da se stvrdne.

6. Stuci kremasto (7-10 minuta) kremu za šlag i vanilin šećer. Zatim kremu jednakomjerno raspodijeli po čokoladnom biskvitu.

7. Ugrij žele u lončiću, makni sa štednjaka pa umiješaj borovnice. Ostavi da se hladi oko 15 minuta pa raspodijeli po kremi.

Uživajte!