Podijeli članak

Zbog pandemije covid 19 nastava na Sveučilištu u Mostaru kroz akademsku 2020./21. izvoditi će kroz kombinirani model što znači da će studenti jedan dio nastave pratiti online. Studenti koji su se uselili u Studentski centar Mostar, kako doznajemo neće imati problema sa praćenjem online nastave iz svojih studentskih soba, riječi su Anite Glibić, glasnogovornice Centra koja najavljuje postavljanje nove informatičke opreme o oba paviljona centra koja će omogućiti maksimalnu brzinu prometa i nesmetano praćenje nastave za velik broj studenata istodobno.

-Kako bismo našim studentima omogućili nesmetano praćenje nastave koja ove akademske godine kreće u drugačijim uvjetima, krenuli smo s projektom nabavke novih internetskih paketa zahvaljujući kojima će naši studenti imati maksimalnu brzinu internetskog prometa i moći nesmetano aktivno sudjelovati u nastavi. Smatramo ovaj korak bitnim za naše studente jer moramo biti spremni da u jednom trenutku imamo više od sto studenata aktivnih na online nastavi, stoga usluga interneta mora biti besprijekorna - kazala je Glibić.

Podsjetimo, u Studentski centar Sveučilišta u Mostaru uselilo se 260 studenata starijih studijskih godina a ovih dana useljava se i 120 brucoša. Zbog kombiniranog načina izvođenja nastave na mostarskom Sveučilištu koji podrazumijeva i online praćenje nastave, stabilna internetska veza biti će jako važna za studente ovog centra.

Kako Glibić ističe za Pogled.ba, studenti nemaju razloga za brigu, sve studentske sobe posjeduju internetski priključak sada će imati maksimalnu brzinu prometa, a također se pojačavaju i bežične veze tako da će studenti moći nesmetano nastavu
pratiti i iz učionica koje se nalaze u oba paviljona centra.