Podijeli članak

U subotu, 20. listopada 2018. godine studenti i profesori Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru pod vodstvom doc. dr. sc. Lidije Vladić-Mandarić, pročelnice Studija po prvi put putuju u Cambridge, United Kingdom, gdje će održati koncert svjetske duhovne glazbe skladatelja G. B. Pergolesija (Stabat Mater) i J. S. Bacha (Ichhabegenug; ErbarmeDich). 

Koncert će biti upriličen u crkvi St. Paul's – Cambridge dana, 26. listopada 2018. godine s početkom u 19 sati. Predstavit će se djevojački zbor Studija glazbene umjetnosti FPMOZ-a pod vodstvom prof. mr. art. Katje Krolo-Šarac, studentica Nikolina Zovko – mezzosopranistica, student Marin Vitas – kontratenor, doc. mr. art. Amela Plosko za orguljama, sve u suradnji s ansamblom baroknih engleskih glazbenika,a pod dirigentskom palicom Igora Tatarevića. 

Za ovo studijsko putovanje zahvaljuju prof.dr.sc. Zoranu Tomiću, rektoru Sveučilišta u Mostaru i prof.dr.sc. Mariju Vasilju, dekanu FPMOZ-a, koji su prepoznali ovu jedinstvenu prigodu, te učinili sve kako bi se njihovi studenti i profesori predstavili u jednom od najboljih europskih sveučilišnih gradova na svijetu, u Cambridgeu. Također, upućuju riječi zahvale Gradu Mostaru, Založbi kralja Tomislava iz Čapljine, te Studentskom zboru Sveučilišta u Mostaru koji su svojim donacijama potpomogli putovanje.

Moto Sveučilišta u Cambridgeu jeste: „Hinclucemetpoculasacra“ (lat. „Odavde svjetlost i dragocjeno znanje“)! Tim povodom, studenti i profesori poručuju kako neće iznevjeriti dano im povjerenje, te će pokazati sve svoje znanje i predstavljati Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti i Sveučilište u Mostaru u najboljem mogućem svjetlu, priopćeno je iz FPMOZ-a.