Podijeli članak

Dvadesetšestogodišnja Z.Č. i njezino novorođenče pronađeni su mrtvi u nedjelju navečer u iznajmljenom stanu u Mrkonjić Gradu, gdje se, kako saznajemo, nesretna žena sama prijevremeno porodila.

Pretpostavlja se da je došlo do komplikacija pri prijevremenom porodu, ali nakon obdukcije, koja je naložena, bit će poznato kako se dogodila ovakva tragedija, koja je šokirala Mrkonjić Grad, ali i Grahovo, gdje žive roditelji i kćerka preminule.

Ovaj šokantni slučaj otkriven je kada se žena, koja je, prema riječima mještana, bila u sedmom mjesecu trudnoće, nije javljala na mobilni telefon pa su odlučili vidjeti što se dogodilo. 

Prema riječima mještana, Z.Č. je živjela kao podstanar jer se doselila iz Grahova u Mrkonjić Grad, gdje je radila kao konobarica, ali budući da su lokali zatvoreni zbog situacije s koronavirusom, posljednjih dana nije radila.

Kada su njeni poznanici shvatili da se ona ne javlja, pokušali su vidjeti što se dešava, ali ovakav stravičan scenarij nitko nije očekivao.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, radi se o kompliciranom porodu koji je doveo do smrti porodilje i bebe, ali je ostalo nejasno zašto porodilja nije pozvala pomoć, pišu Nezavisne

"Pretužno je da su nastradale majka i beba u takvim uvjetima i to u naseljenom mjestu, jer nikome nije jasno je li se uspaničila pa nije stigla zvati pomoć ili je mislila da se ipak može nekako sama poroditi", navode mještani. 

Tuga je kažu veća jer je iza nje ostala mala kćerka iz prvog braka, koja živi s bakom i djedom.

Policijska uprava Mrkonjić Grada priopćila je da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju, oko 21.20.

"Policija je obaviještena da se Z.Č., koja stanuje kao podstanar u privatnoj kući u Mrkonjić Gradu, ne javlja na mobilni telefon i ne otvara ulazna vrata. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad, koji su zajedno s vlasnikom stana ušli u stan i zatekli beživotna tijela Z.Č.  i novorođenčeta", priopćeno je iz PU Mrkonjić Grad.

Dodali su da je obavljen uviđaj uz prisustvo doktora mrtvozornika Doma zdravlja Mrkonjić Grad.

"O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio obdukciju tijela. Tek kada se to završi, bit će poznat uzrok smrti. O više detalja za sad ne možemo govoriti", rekli su u policiji.