Podijeli članak

Stotine tisuća građana Velike Britanije očekuju se na ulicama Londona u subotu kako bi tražili novi referendum o Brexitu, prenose agencije.

Očekuje se da će se okupiti više od milijun ljudi koji će tražiti drugi referendum o izlasku Velike Britanije iz Europske unije, nakon što je sličan skup privukao prema procjenama 700.000 ljudi.

Organizatori će od podneva koračati od ulice Park Lane do Trga parlamenta a nakon toga će se okupiti ispred Parlamenta.

Očekuje se kako će u povorci biti i londonski gradonačelnik Sadiq Khan iz opozicijske Laburističke stranke i liderka Škotske nacionalne stranke Nicola Sturgeon.

Koračat ću sutra s ljudima iz svih kutaka naše države kako bi izrazili zahtjev da britanski narod odluči o Brexitu“, rekao je Khan jučer.

Sve više potpisnika peticije

Sturgeon, premijerka Škotske, rekla je kako je ponosna što će govoriti u povorci.

Premijerka Velike Britanije Theresa May u više je navrata odbacila pozive na drugi referendum uprkos tome što se Parlament do sada nije složio o dogovoru o izlasku iz Europske unije.

Čelnici EU-a i May ovog tjedna dogovorili su se o odgodi Brexita, te uklonili mogućnost da Velika Britanija napusti blok 29. ožujka. 

U subotu ujutro broj potpisnika peticije kojom se poziva britansku Vladu da povuče Članak 50 o izlasku Velike Britanije iz Europske unije narastao je na više od četiri milijuna.