Podijeli članak

Iako će sutrašnji mostarski derbi koji se igra na stadionu 'Rođeni' u Vrapčićima biti lišen nazočnosti publike, ovaj susret opet privlači mnogo pozornosti nogometne bh. javnosti.

AU: B.B.

HŠK Zrinjski je u posljednjem derbiju koji se igrao također u Vrapčićima poražen s 1:0, a generalno, gledajući Premijer Ligu Plemići su dosta uspješniji u međusobnim susretima od gradskog rivala. Jedan od onih koji zna osjećaj igranja u derbiju protiv Veleža je kapetan HŠK Zrinjski Pero Stojkić koji je nerijetko u ovim susretima imao i status heroja za šesterostrukog prvaka Bosne i Hercegovine. Za Pogled.ba Stojkić je najavio sutrašnji sraz velikih rivala:

" Gradski derbi je utakmica za koju vjerujem da posebna najava zaista nije potrebna" - kazao je Stojkić i nadovezao se:
"Poznato je koliko i nama i njima znači ovaj susret i vjerujem da nećemo morati tražiti dodatnu motivaciju za sutrašnju utakmicu. Mi ćemo u ovaj susret svakako ući rasterećeniji od Veleža koji je poražen na Grbavici, dok smo mi u prvenstvo ušli pobjedom. Teškom, ali ipak pobjedom. Ponavljam, motiva ne može manjkati i neće. Ne očekujemo laku utakmicu jer Velež neupitno ima svoj kvalitet i nastojat će izbrisati loš dojam iz prvog susreta, no isto tako ja ne sumnjam u to da smo mi kvalitetniji sastav i da smo u stanju to pokazati. U svoje ime i u ime svih onih koji će sutra istrčati na travnjak u Vrapčićima mogu obećati da ćemo mi sve dati da obradujemo naše navijače, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu, vidjet ćemo. Ja duboko vjerujem da smo, koliko god bude teška utakmica, u stanju donijeti tri boda na naš stadion" - kazao je kapetan Plemića za Pogled.ba.

Utakmica Velež - Zrinjski igra se sutra u 19h u Vrapčićima na stadionu 'Rođeni'.