Podijeli članak

Tagovi

Na našim geografskim širinama postoji samo jedan temeljni stilski pristup zimi – princip kupusa.
Otkriti ćemo kako kombinirati poznate stvari međusobno u hladnom vremenu i izgledati cool, a ostaviti si mogućnost da nešto od toga skinete ukoliko se temperatura malo podigne pa vam bude vruće, navodi elle.hr. 

# 1 Dolčevita ispod haljine

Tanka dolčevita u ovom slučaju pomaže prizemljiti elegantnu kombinaciju, prevodeći je u kategoriju “za svaki dan”: tehnika odlično funkcionira s haljinama guste teksture poput kože i s laganim ljetnim opcijama.

# 2 Marama oko vrata

Zapravo, samo čvrsto vežemo maramu sa zanimljivim dezenom oko vrata, ne ostavljajući prostora između košulje. Kombinacija izgleda neobično zbog mješavine kontrastnih tekstura: ako je šal svilen, onda neka košulja ili haljina budu izrađeni od gustih materijala – kože, baršuna, vune, trapera.

# 3 Dolčevita ispod košulje

Kombinacija koja diverzificira dress code uredskog odijevanja i zagrijava vas u hladnim danima. Obratite pažnju da je gornji sloj gušći od donjeg: prikladne su kožne košulje ili modeli trapera.

# 4 Prsluk na majici ili haljini

Ugodan proširen ili pleten prsluk, nadahnjuje asocijacije na zimske praznike u Austriji ili susjednoj nam Sloveniji, otkad naše planine nisu istančanim nepcima dovoljne i mogao bi biti sasvim prikladan u gradu. Osobno, mi, vođeni lookbookom marke Etro i Isabel Marant, na jesen ćemo preko majica nositi prsluk, a zimi pulover.

# 5 Skijaški džemper iznad haljine

Džemper s patentnim zatvaračem u našoj stvarnosti povezan je s devedesetima. Najnoviji lookbookovi poručuju nam kako nostalgičarski odjevni predmet pretvoriti u trendi komad – samo trebate obući džemper preko high-street haljine.

# 6 Džemper od flisa na plisiranoj suknji

Džemperi od flisa ove su se sezone pojavili kod mnogih marki – vrlo su udobni i topli. A kako biste izbjegli udruživanje s planinarima i HGSS-om, nosite predmete od flisa s nešto kontrastno djevojačkim komadima – idealno je izabrati svilene košulje i nabrane suknje.

# 7 Ultra dugački šal

Zima traži dramatiku, traži vašeg unutarnjeg Raskoljnikova da korača kroz ledeni vjetar. Lijepo je kad to dizajneri uzimu u obzir i ne koncentriraju se samo samo na blagu mediteransku klimu ili trendseterice koje sele na jug tijekom zime, već razmišljaju i o nama, radnom narodu. Dugi šal koji gotovo doseže pod, megahit je svih kolekcija jesen-zima. Posebno je cool ako je šal u tonu s jaknom ili kaputom.