Podijeli članak

U Više javno tužiteljstvo u Nišu stiglo je psihološko vještačenje Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, koje je prošlog mjeseca obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu. 

U tom tužiteljstvu rečeno da zbog osjetljivosti ovog predmeta, sadržaj nalaza i mišljenja vještaka u ovoj fazi postupka neće biti objavljena u javnosti, pišu Nezavisne. 

Vještačenje je obavljeno po nalogu suda, kako bi stručnjaci procijenili je li Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u tijeku potjere policije i uopće o njegovom psihičkom stanju.

U svakom slučaju niško tužiteljstvo nastavlja istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo, 10 dana držao i silovao 12-godišnju M.K.

Za ova kaznena djela prijeti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhićen u nedjelju, 5. siječnja, na groblju u rodnom selu Malča.

Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. prosinca, kada je u selu Suvi presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je.

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnice putem Fejsbuka.

Nakon izricanja pomenute presude 18. ožujka je pušten na slobodu jer mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet mjeseci.

Prije toga je u dva navrata bio je osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Inače, M.K. koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. prosinca u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi.

Djevojčica je bila ošišana s modricama po tijelu i neko vrijeme je provela u Kliničkom centru u Nišu radi oporavka.