Podijeli članak

Mollie Manley, 93, preselila se u Australiju prije 11 godina kako bi bila bliže svojoj obitelji. Sada se suočava s deportacijom zato što ne ispunjava zdravstvene kriterije za vizu. Staricu žele vratiti u Veliku Britaniju zato što je postala preveliki teret za australski zdravstveni sustav. Mollie je nedavno pretrpjela srčani udar, a obitelj je u strahu da ne umre na povratku u Veliku Britaniju, piše Dailymail.   

– Slomljeni smo. Toliko je volimo, a sama pomisao da će je možda vratiti nakon 11 godina života s nama je poražavajuća – kazala je obitelj, prenosi Večernji.ba.  Mollie je obaviještena kako joj je viza odbijena zato što ne ispunjava kriterije zbog svojeg lošeg zdravlja. Kriterij je da podnositelj zahtjeva bude oslobođen svih bolesti ili stanja koje bi moglo koštati zdravstveni sektor više od 40 tisuća dolara. Njezin sveukupni tretman bi iznosio više 145 tisuća dolara u sljedeće tri godine. 

– Očajnički se nadamo da će nam uspjeti pokazati malo suosjećanja i dopustiti joj da ostane s nama. Mollie još uvijek ne zna za ove novosti, a bojimo se da bi je to moglo shrvati i da ne bi preživjela put natrag – dodali su.

Iz obitelji su pisali zamolbu kako bi revidirali odluku ističući da bi sam let mogao prouzrokovati staričinu smrt. Obitelj vrlo skoro iščekuje konačnu odluku iz ureda, no itekako su svjesni da bi mogla dobiti rok od 28 dana da napusti zemlju.