Podijeli članak

Udruga 'Srce za djecu oboljelu od raka' i ove godine obilježava Zlatni rujan, mjesec podizanja svijesti o dječjem raku. Nizom aktivnosti nastoje doprinijeti da se glas djece, oboljele od raka i njihovih obitelji što dalje čuje.

Početak kampanje podizanja svijesti u Sarajevu obilježit će pod sloganom 'Život poslije raka... Borba se nastavlja!', performansom s djecom i mladima koji su liječeni. Nastavit će interaktivnom radionicom, u kojoj će moći sudjelovati i građani zajedno s djecom i mladima koji su u liječeni od raka i njihovim roditeljima. Dijelit će i letke, vezane uz tu kampanju.

- Za nastavak kampanje pripremili smo mnogo aktivnosti i materijala pomoću kojih ćemo bh. građanima ukazati na važnost pružanja podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim obiteljima. Neki od najznačajnijih su video spot s djecom, u produkciji Udruženja i suradnika, video materijali sa MladiCama i drugi materijali za društvene mreže sa snažnim porukama - navode iz Udruge.

Posebno su, kako navode, ponosni što će 1. rujna u večernjim satima, Vijećnica u Sarajevu i Stari most u Mostaru (važni povijesni objekti) biti u zlatnoj boji, u znak podrške djeci oboljeloj od raka.

Kako prensi Fena, po planu aktivnosti, otvaranje kampanje planirano je za 1. rujna, na Trgu djece Sarajeva. Tijekom rujna, u nekoliko mjesta diljem BiH, bit će upriličene interaktivne radionica i projekcija filma 'Velika bijela kuća'.