Podijeli članak

Uzvratni susret trećeg pretkola Europske lige između Zrinjskog i Malmoa igra se u četvrtak u 19 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu. 

Šveđani su u prvom susretu na svom terenu slavili 3:0 i tako napravili veliki korak prema nastavku natjecanja. 

"U Švedskoj je Malmo odigrao daleko najbolju utakmicu u ovom razdoblju. Oni su sve dali od sebe u tom susretu, odgodili su prije toga prvenstveni susret. Postigli su praktički sve što su priželjkivali. S druge strane mi nismo dobri, posebno u segmentu igre prema naprijed. Da smo bili pravi sigurno bi napravili više problema njima, nego što smo uradili u Utrechtu. Ostaje jedan veliki žal zbog toga, što nismo postigli pogodak koji bi nam puno značilo. Imali smo priliku Govedarice kod 0:0, Mandića na kraju utakmice", komentirao je trener Zrinjskog Hari Vukas i dodao: 

"Ne možemo vratiti ono što se dogodilo prije, možemo gledati samo naprijed. Pred nama je jedna teška i neizvjesna utakmica, ali vi znate što nogomet može donijeti, koliko je mala granica između odlaska prema gore i padanja na dno. Našu nadu nam ne može nitko oduzeti, ona mora biti potkrepljena s kvalitetnim argumentima. Mi se nadamo da je to ova naša priprema za utakmicu, nismo igrali prvenstveni susret i odmorili smo. Spremni smo za utakmicu, ne možemo i nećemo obećavati prolaz koji svi priželjkujemo, ali kažem da ćemo napraviti sve da se tijekom utakmice dovedemo u situaciju da budemo blizu".

Jedan od ključnih igrača trenera Vukasa na otvaranju sezone je Staniša Mandić koji je svojim pogotkom protiv Utrechta u produžecima odveo Zrinjski u treće pretkolo. 

"Malmo je ostvario dobar rezultat na svom terenu. Imao je veliki broj navijača koji su ih podržavali u Švedskoj, što ih je vjerojatno i nosilo. Ja vjerujem u ovu ekipu, vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Iako su nas već neki otpisali, u nogometu ništa nije nemoguće. Imamo 90 minuta, možda čak i 120 nikada se ne zna. Na nama je da damo sve od sebe i pokušamo ostvariti što bolji rezultat i obradujemo navijače i sve nas", naglasio je Staniša Mandića na konferenciji za novinare.

U sutrašnjoj utakmici neće nastupiti ozlijeđeni Dario Rugašević, te Irfan Hadžić koji će vjerojatno karijeru nastaviti u Turskoj. Hadžiću je u Švedskoj napuklo rebro nakon jednog starta domaćeg nogometaša na otvaranju utakmice, pa bez obzira na status ne bi nastupio na Pecari.