Podijeli članak

Tagovi

Drugo polufinale ovogodišnjeg Eurosonga održano je sinoć u Lisabonu gdje se 18 natjecatelja borilo za prolazak u finale. Međutim, samo njih deset je dobilo priliku boriti se za najbolju europsku pjesmu, među kojima i predstavničke pjesme Srbije "Nova deca" i Slovenije "Hvala, ne".
 

Pored srbijanskih predstavnika Sanje Ilić i Balkanike te slovenske pjevačice Lee Sirk, zahvaljujući glasovima publike i žirija, svoju eurovizijsku priču nastavljaju i predstavnici Austrije, Danske, Mađarske, Moldavije, Nizozemske, Norveške, Švedske i Ukrajine.
 

Pažnju publike sinoć je privukao i predstavnik Crne Gore Vanja Radovanović kojeg je neslana šala koštala prolaska u finale. Pojedini članovi vijeća crnogorske televizije navodno su još ranije tražili da se disvalificira s natjecanja te da se njegov nastup zabrani.
 


Podsjećamo, u utorak je održana prva polufinalna noć Eurosonga kad su se u finale plasirali predstavnici Austrije, Estonije, Cipra, Latvije, Izraela, Češke, Bugarske, Albanije, Finske i Irske.

Hrvatska predstavnica Franka Batelić nažalost se nije uspjela plasirati u finale.

Finalna noć Eurosonga 2018 održat će se 12. svibnja u subotu kada će konačno biti poznat 63. pobjednik ovog prestižnog glazbenog natjecanja.