Podijeli članak

Luka Dončić, jedan od najboljih košarkaša svijeta koji ruši rekorde kao član Dallasa iako mu je samo 20 godina, korijene vuče iz sela Biča na Kosovu. 

Potvrdio je to novinarima portala Kosovo Online Stojan Dončić, brat njegovog djeda Srbobrana, koji je u dahu ispričao da je Srbobran sa suprugom zbog teških životnih uvjeta napustio selo prije 40 godine i otišao u Sloveniju, prenosi Večernji list BiH

"Tamo su dobili sina Sašu, koji je također bio košarkaš. Naši treneri nisu primijetili da je Luka posebno inteligentan za košarku. Nisu bili zainteresirani. Ali Slovenci su to brzo vidjeli. Luka nije prvi slučaj. Mi imamo puno sportaša koje nitko nije prepoznao. Sebe su našli u bijelome svijetu. Eto, takav je slučaj i s Lukom. Menadžer i Lukin otac Saša, preporučili su ga Real Madridu. Kada su oni vidjeli njegov talent, automatski su potpisali ugovor", kazao je Stojan Dončić, pa priznao da ne očekuje Luku tako skoro: "S Lukinim ocem se čujem telefonom. Međutim, nije pogodan trenutak za Lukin dolazak, a i vrijeme je učinilo svoje. Udaljilo ga je od obiteljskog korijena", s tugom u glasu je dodao Stojan Dončić, pa naglasio da je ipak izuzetno ponosan na svoju krv: "Meni je puno srce što je netko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave. Vjerujte mi, ma svi me pitaju što mi je Luka. Eto, i ja sam sada zbog njega postao važan".