Podijeli članak

Sportski savez Bosne i Hercegovine 72. put organizira manifestaciju izbora i proglašenja najboljih sportaša i sportskih ekipa u protekloj godini.  

Svečana ceremonija bit će održana 26. siječnja u Narodnom pozorištu u Sarajevu u 20.00 sati.

Predsjednik Organizacijskog odbora izbora sportaša godine Izet Jelić danas je na pres-konferenciji kazao je da pred članovima žirija bio težak zadatak, s obzirom  na to da je 2015. bila uspješna za bh. sportaše, a naročito za sportske ekipe.

- Organizacijski odbor je savjesno radio, održali smo šest sjednica. I pored ovako teške ekonomske situacije u zemlji mi smo, zahvaljujući našim poslovnim partnerima i prijateljima sporta, uspjeli osigurati sredstva da bismo na velikom nivou održali našu tradicionalnu manifestaciju - kazao je Jelić.

Naveo je da će nagrade najboljim bh. sportašima i ekipama biti uručene u svim kategorijama.      

- Bit će obuhvaćen veliki broj sportaša. Naš zadatak da jednom godišnje pokušamo nagraditi i ohrabriti sportaše na još veće uspjehe,  kako mlade tako i starije, naročito one koji nas predstavljaju vani kao naši veliki ambasadori - kazao je Jelić.  

U skladu s Pravilima za izbor najboljih sportista i sportskih ekipa u obzir  su uzeti najznačajniji rezultati u nacionalnom prvenstvu i međunarodnim i svjetskim natjecanjima koje je organizirao Međunarodni olimpijski komitet ili svjetske ili europske sportske federacije.

Između ostalih na manifestaciji će biti dodijeljena i priznanja "Mirza Delibašić", te nagrade za životno djelo, fair play, za doprinos za popularizaciju i razvoj bh. sporta i vrhunski međunarodni rezultat.