Podijeli članak

Vlada Španjolske objavila je da će od 1. srpnja ukinuti obveznu karantenu u trajanju od dva tjedna za putnike koji dolaze iz inozemstva.

Vlada je u kratkom priopćenju istaknula da su ministri donijeli odluku o ukidanju obaveznog karantenu tijekom sastanka održanog u ponedjeljak te da će svi zdravstveni sigurnosni uvjeti biti zagarantovani.

Španski premijer Pedro Sanchez već je tokom vikenda objavio da je njegova zemlja spremna dočekati neke strane posjetioce u srpnju. 

Vlada želi uspostaviti sigurne koridore između dijelova Španjolske u kojima je širenje koronavirusa pod nadzorom i sličnih područja u Europi koja su važna zbog turizma. Do sada nije bilo govora o ponovnom otvaranju granica za putnike izvan Europske unije.

Španjolska je jedna od najposjećenijih zemalja svijeta u koju svake godine dođe preko 80 milijuna stranih turista. Turistička industrija predstavlja 12 posto španjolskog BDP-a i zapošljava 2,6 milijuna ljudi. Ekonomska važnost turizma još je veća na Kanarskim i Balearskim otocima.