Podijeli članak

Odbojkašice SOK Mostar poražene su večeras u utakmici 8. kola Premijer Lige u Goraždu od tamošnjeg OK Goražde rezultatom 3:1 (28:26, 25:27, 25:18, 25:21) .

Veliki otpor pružile su Mostarke koje su uz malo sreće i uz malo drukčiji sudački kriterij ovu utakmicu riješiti i u svoju korist. U prvom setu viđena je velika, teška borba u kojoj su oba tima imala svoje šanse a domaće su igračice tek nakon 54 odigrana poena sretno i spretno riješile prvu dionicu igre u svoju korist.

Valja naglasiti i dvojbene odluke glavne sutkinje Milene Čančar koja je na rezultatu 21:20 za SOK Mostar čistu aut loptu Goraždanki dosudila kao dobru i tako domaći tim vratila u egal.
Sutkinja Milena Čančar
Dotična sutkinja je tijekom prvog seta i cijelog meča imala nekoliko blago rečeno diskutabilnih odluka na štetu Mostarki a kuriozitet je da je isključila gostujućeg trenera Darka Drmaća nakon što je ovaj samo upozorio da je mreža neispravno postavljena.

Preslikano stanje na parketu vidjeli smo i u drugom setu samo što su mostarske odbojkašice ovaj put iskoristile sve ono što su u prvom setu propustile te su vratile stvari na početak dobivši drugi set rezultatom 27:25.

Treći set donio je lagani pad Mostarki što su iskusne domaće igračice iskoristile i uzele ponuđeno. Ovaj put nije bilo toliko velike borbe, Goražde je slavilo s 25:18.

Uz diskutabilne sudačke odluke Milene Čančar mostarske odbojkašice protiv sebe su imale izuzetno nekulturnu i neprijateljski nastrojenu domaću publiku koja je iza gostujuće klupe tijekom cijelog meča vrijeđala na najprimitivnije načine odbojkašice SOK Mostar. Goraždanke su na kraju dobile i četvrti set rezultatom 25:21, set u kojem su Mostarke opet imale svoju šansu no nisu uspjele susret odvući u odlučujući peti set. Na kraju, rezultat će ostati u sjeni skandaloznog suđenja u režiji Milene Čančar te primitivnog ponašanja domaćeg gledališta prema mostarskim odbojkašicama koje ni igrom ni ponašanjem nisu zaslužile ništa slično.

Autor: B.B./Pogled.ba