Podijeli članak

Zvijezda Moderne obitelji Sofia Vergara na vrhu je Forbesove ljestvice najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su kina zapala u krizu, objavio je Forbes.  Vergara, koja je trenutno sutkinja u emisiji America's Got Talent, zaradila je nevjerovatna 43 milijuna dolara u posljednjih 12 mjeseci u plaći i angažmanima. 

Ova 48-godišnja Kolumbijka zarađivala je 500.000 dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emmyjem nagrađene Moderne obitelji koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine. Forbes je procijenio da će zaraditi barem 10 milijuna dolara po sezoni za AGT, jednu od najpopularnijih emisija u SAD-u.

Pandemija koronavirusa paralizirala je Hollywood, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje kina, te je snimanje mnogih filmova odgođeno. Oskarovka Angelina Jolie na drugom je mjestu Forbesove ljestvice, s 35 milijuna dolara. Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili streaming servisima nalaze se na vrhu. Zvijezda serije Wonder Woman, Gal Gadot, nalazi se na trećem mjestu s 31 milijun dolara, no dio novca je zaradila u Netflixovom filmu Red Notice.

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica na svijetu 2020. godine zaradilo 254 milijuna dolara u 12 mjeseci. Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo dvostruko više, gotovo 550 milijuna dolara, u istom vremenu. Tu ljestvicu je prošli mjesec predvodio Dwayne "The Rock" Johnson s 87,5 milijuna dolara.