Podijeli članak

Mostarski SNSD se oglasio priopćenjem za javnost kojeg prenosimo u cijelosti:


Povodom tekstova „Dodik izigrao srpsku koaliciju u Mostaru“ objavljenom na SDS-ovom portalu istokrs.com i „Dodik ponovo izdao – ovaj put u Mostaru“ na portalu RTV BN iz Bijeljine, te još nekih sličnih objava na sličnim medijima, Gradski odbor SNSD Mostar obavještava javnost da je u spomenutim tekstovima izneseno niz neistina, a najveća od njih je da je Miljana Kovačević kao član SNSD-a Mostar stavljena na listu HDZ-a za Gradsko vijeće Mostara.

Uvidom u evidenciju članstva potvrđujemo da Miljana Kovačević nije član SNSD-a GO Mostar.

Također, smatramo da je jučerašnja dezinformacija puštena u javnost sa ciljem devastiranja srpskog jedinstva u Mostaru pred prestojeće izbore. Nama nepoznati akteri su se očigledno jako preplašili izbornih rezultata koje bi mogla ostvariti naša lista „Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar“, pa pokušavaju da raznim neistinama i medijskim spinovima diskreditirati
najjaču kariku liste - Gradski odbor SNSD Mostar.

Podsjećamo da GO SNSD Mostar ove godine puni 20 godina napornog rada za dobrobit srpske populacije u Mostaru i da je riječ o najjačoj i najbrojnijoj srpskoj organizaciji u dolini Neretve. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je uvijek stajao uz srpski narod Mostara, što najbolje potvrđuje pomoć koju je Republika Srpska svih ovih godina pružala Srbima u Mostaru kroz razne infrastrukturne, kulturne i druge projekte, a sve pod rukovodstvom kadrova SNSD-a. 

Predsjednik Dodik, sa adresom u Banjoj Luci je više puta posjetio Mostar i Srbe u Mostaru nego svi predsjednici SDS-a zajedno, a znamo da neki imaju adrese u Istočnoj Hercegovini i da mjesečno više puta prolaze kroz Mostar ali nikada nisu svratili, da makar popiju kavu i upitaju kako se živi.

Na listi „Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar“ se nalazi najveći broj članova SNSD-a koji svakodnevno neumorno rade da bi ostvarili što bolji izborni rezultat, kako bi srpski narod u Mostaru konačno došao do svog autentičnog predstavnika u Gradskom vijeću Mostara.

Za kraj se nadamo da će ubuduće prestati medijska spinovanja i dezinformiranje javnosti od strane loših spin majstora i dezinformatora, kojima je jedini cilj i svrha urušavanje teško postignutog i prijeko potrebnog srpskog jedinstva u Mostaru. Za to jedinstvo ćemo nastaviti da se borimo i ovim putem im poručujemo da nećemo dopustiti da bude srušeno sa bilo koje adrese - navedeno je u priopćenju.