Podijeli članak

Zagrepčani, ali i svi ostali poklonici skijanja koji će ovaj vikend pohoditi Sljeme, imat će priliku na djelu vidjeti najbolje skijaše današnjice. Štoviše, pred njima će skijati Mikaela Shiffrin i Marcel Hirscher, najozbiljniji kandidati za najveće skijaše svih vremena.

Švicarka Wendy Holdener otvorit će 13. izdanje ženskog slaloma Svjetskog kupa koji će se danas održati na sljemenskom Crvenom spustu.

Ždrijeb brojeva je održan na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a skijašice su na izvlačenje brojeva dolazile na klizaljkama. Program su vodili Ivica & Ivica. Poznati novinar Ivica Blažičko te najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić.

"S obzirom na kvalitetu staze neće biti odlučujući broj. Staza će izdržati i za one s većim brojevima", kazao je Ivica Kostelić dodavši: "u ženskoj utrci nismo imali sreće s ozljedama, pa će jedina naša predstavnica biti Andrea Komšić".

Braniteljica naslova pobjednice na Sljemenu i trenutačno vodeća skijašica u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin izvukla je startni broj šest.

"Uvijek se lijepo vratiti u Zagreb. Sigurna sam kako će biti zanimljivo, dosta cura može do pobjede", kazala je najbolja skijašica današnjice koja je na Sljemenu slavila tri puta.

Rekorderka je Austrijanka Marlies Schild sa četiri pobjede, Finkinja Tanja Poutiainen je pobijedila dva puta, a po jednu pobjedu imaju Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, Francuskinja Sandrine Aubert i Njemica Maria Riesch. Prva vožnja ženskog slaloma počinje u 13 sati, a najboljih 30 plasirat će se u drugu vožnju koja je na programu od 16 sati.

Dakle, niz padine brda iznad Zagreba u subotu žene u 13 i 16 sati, a u nedjelju muškarci u 12,15 i 15,30.