Podijeli članak

Izreka "jabuka ne pada daleko od stabla" zvuči jako točno kad je riječ o trogodišnjem dječaku s Floride koji želi biti vatrogasac poput svog oca.

Intervencija malenog Ashera Shella na "hitnu situaciju" postala je viralna na Facebooku, gdje su se mnogi složili kako dugo nisu vidjeli slađi video. Malac iz Wellingtona stiže s prijateljem u vozilu na scenu prije nego što iskoči van i pomoću vrtnog crijeva ugasi mali kontrolirani požar. Zatim se zaletio do lutke zaglavljene ispod ljestava te je započeo postupak oživljavanja umjetnim disanjem.

Christopher Shell, Asherov otac i vatrogasac iz vatrogasne postaje Boynton Beach, rekao je za WPTV kako pokušava svoju djecu naučiti osnovama prve pomoći od malih nogu. Ideju za vježbu dobio je kad su ga Asher i njegov stariji brat posjetili na poslu, a on je primio hitni poziv.
 


Asher je bio shrvan jer ga je otac morao napustiti i jer mu se nije mogao priključiti pa je Christopher odlučio napraviti vježbu samo za njega. "Bio je toliko uznemiren jer nije mogao poći sa mnom pomoći spasiti ljude. 'Želim ići spasiti ljude', govorio je kroz plač", prisjetio se Christopher.

Dva dana kasnije rođena je ideja za vježbu reanimacije. "Ako možete 3-godišnjaka naučiti umjetnom disanju, svatko može naučiti to", rekao je Christopher. "Nije teško i svi bismo trebali naučiti to tako da jednoga dana možete pomoći spasiti život."

Snimku je podijelilo više od 24 tisuće ljudi. "Koliko je ovo preslatko", "najslađe ikad", "ovo je najbolje što sam vidio danas", samo su neki od komentara.