Podijeli članak

Josip Mišić, donedavni veznjak lisabonskog Sportinga i bivši igrač Osijeka i Rijeke, novi je član Dinama, potvrdili su to iz maksimirskoga kluba. Sa Sportingom je dogovorena posudba do ljeta 2021., uz opciju kupnje, piše hrt.hr.

Mišić, koji je s Rijekom prekinuo Dinamov niz osvajanja naslova i 2017. godine dohvatio prvenstvo i Kup, od ovoga će tjedna opet krenuti u lov na dvostruku krunu, ali u – plavome dresu.

Osnažit će konkurenciju u sredini terena, a ove će jeseni konkurirati samo za utakmice prvenstva i Kupa, ali ne i za dvoboje Europske lige s obzirom na to da su prijave za nastupe u Uefinim natjecanjima u aktualnoj polusezoni zaključene još ranije.

Mišić je rođen 28. lipnja 1994. godine u Vinkovcima, prošao je Osijekovu nogometnu školu, a nakon dvije i pol sezone u prvom sastavu bijelo-plavih prešao je u Rijeku s kojom je 2017. osvojio dvostruku krunu. U međuvremenu je godinu dana proveo na posudbi u talijanskoj Speziji. U siječnju 2018. godine potpisao je za Sporting, a godinu kasnije otišao na posudbu u solunski PAOK u kojem je bio do ljeta ove godine i osvojio grčki Kup.

Dolaskom u maksimirski klub postat će peti igrač koji je u karijeri nastupao za Dinamo i Sporting. Prethodnici su Tomislav Ivković, Danijel Pranjić i portugalski dvojac Tonel i Wilson.