Podijeli članak

Tagovi

U kliničkom centru u Ljubljani u Sloveniji umro je i treći zaraženi pacijent s potvrđenom infekcijom koronavirusom, potvrdilo je danas slovensko Ministarstvo zdravstva, a zaraženo je 414 osoba.

Kako se navodi, radi se o 67-godišnjem muškarcu koji je u najveću slovensku bolnicu doveden od kuće. Njegova smrt nije nastupila kao direktna posljedica zaraze koronavirusom, nego se, prema priopćenju, radilo o "kompleksnoj situaciji" jer je imao i više drugih "pridruženih" bolesti. 

U Sloveniji su prije današnjeg smrtnog slučaja zaraženih zabilježana još dva. U oba slučaja se radilo o starijim osobama, muškarcu koji je imao i druge kronične bolesti, a stigao je iz doma umirovljenika u Metliki, jednom od žarišta epidemije koronavirusa, te 90-godišnja štićenica tog doma, koja je umrla u nedjelju, piše Dnevni avaz. 

Zaraza koronavirusom u Sloveniji je do jučer u 14 sati potvrđena kod 414 osoba. Njihov broj i dalje je u konstantnoj uzlaznoj dnevnoj putanji, a novi podaci bit će objavljeni danas nakon 14 sati. 

Prema jučerašnjim podacima, do sada je u zemlji hospitalizirano 55 osoba, od čega ih je deset na intenzivnoj terapiji.

Infektolozi i ministarstvo zdravstvo kažu da Slovenija još nije dosegla vrh epidemije, kad bi se krivulja porasta infekcija mogla stabilizirati, pa se na prijem novih bolesnika, pa i onih s teškim oblicima zaraze, očekuje i idućih dana.

Za to se pripremaju i bolnički kapaciteti, pa se za hospitalizaciju novooboljelih, uz tri bolnice koje su ih primale do sada (UKC LJubljana, UKC Maribor i bolnica Golnik kod Kranja), pripremila i jučer primila prvog pacijenta i regionalna bolnica u Celju.