Podijeli članak

U Zagrebu je održana redovna godišnja Skupština GNK Dinamo. Skupštini je nazočilo 67 od 80 članova, a predsjednica Uprave kluba Vlatka Peras na početku je naglasila kako je iza Dinama jedna od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti.

Dinamo je izborio europsko proljeće, osvojio naslov prvaka te ušao u Ligu prvaka.

- Pokazali smo da se možemo nositi i s velikim europskim momčadima poput Atalante, Šahtara i Man. Cityja, rekla je Peras te nastavila s nabrajanjem uspjeha druge momčadi i juniorske selekcije.

- Mladi igrači su već dobili priliku u seniorima, a prvaci smo u 10 od 12 kategorija omladinskih pogona, dodala je Peras te se posebno zahvalila savjetniku kluba Zdravku Mamiću.

Na Skupštini je, naravno, bilo riječi i o izgradnji novog stadiona. S gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem dogovoreno da je Dinamo ostaje na Maksimiru, no kad se ruši stadion potrebna su i međurješenja, rekao je predsjednik kluba Mirko Barišić.

- U to vrijeme domaće bi utakmice igrali u Kranjčevićevoj ulici, a kako Zagreb nema stadion za Europu, te dvoboje morali bismo riješiti tako da igramo u Osijeku koji će do tada prema planu izgraditi novi stadion. Novi Maksimir trebao bi imati kapacitet između 25 i 30 tisuća gledatelja, rekao je Barišić ustvrdivši da žele da se stadion imovinsko-pravno vrati Dinamu.