Podijeli članak

Kim Ann Škoro, tada Luzaich, u svojim je mladim danima surađivala i objavljivala članke u četničkom časopisu Amerikanski Srbobran.

Objavio je to u petak portal Index koji tvrdi kako je u posjedu najmanje jednog uratka s njenim potpisom te nekoliko fotografija, iz kojih je vidljivo da je bila članica Balkan Dance Ensemblea. Portal navodi kako je riječ o činjenicama koje se nigdje ne spominju u njihovim službenim biografijama, piše Jutarnji list.

Novinar je pokušao kontaktirati Kim i Miroslava, no naišao je, kako kaže, na blokadu te se pokušalo zaustaviti objavu članka. Ističe kako je izdavač časopisa koji je u SAD-u promovirao četništvo bio Srpski narodni savez iz Pittsburgha, jedna od manjinskih organizacija Srba u Americi.

Tada 18-godišnja Kim pisala je o zbivanjima u svojoj folklornoj skupini. Novine je tada uređivao Jovan Deretić, kojeg portal opisuje, pozivajući se na Wikipediju, kao "srpskog pseudoistoričara i publicistu" i "zastupnika pseudoznanstvene teze alternativne povijesti Srba". Upravo se Deretiću pripisuje teza o Srbima kao "božanskom narodu", a poznat je i po tezama kako su Srbi dobili Kosovsku bitku i da su Hrvati zapravo Avari koji su primili srpski jezik. . 

Portal je objavio i kako je dvojio oko objave teksta, s obzirom da su pitanja nacionalnosti i vjere osobne naravi, no s obzirom na to da Miroslav Škoro svoju ideologiju temelji na nacionalističkom diskursu, valja ukazati na to da mu je supruga surađivala s časopisom koji je otvoreno promovirao četništvo.