Podijeli članak

19-godišnji Norvežanin Lucas Braathen iznenađujući je vodeći nakon prve vožnje slaloma skijaša za Svjetski kup u austrijskom Kitzbühelu, a plasman u drugu vožnju izborila su dvojica od pet hrvatskih predstavnika - Filip Zubčić kao 20. s 1:11 sekundi slabijim vremenom od Braathena i Samuel Kolega kao 25. s 1:30 sekundi iza vodećeg Norvežanina.

Braathen, kojemu je najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri šesto mjesto s ovogodišnjeg zagrebačkog slaloma prije 20 dana, krenuo je kao 34. sa starta i iznenađujuće s prvog mjesta pomaknuo Švicarca Daniela Yulea, koji je krenuo kao drugi. Braathen je ostvario 33 stotinke bolje vrijeme od Yulea, odnosno 42 stotinke od trećeg Austrijanca Michaela Matta, prenosi Index.hr.

Zubčić, koji je krenuo neposredno prije Braathena, nastavio je s ulascima u druge slalomske vožnje nakon Adelbodena i Wengena gdje je zauzimao 18. mjesta, ovo mu je treći plasman među 30 najboljih u ovoj disciplini, a nove bodove nakon više od mjesec dana mogao bi osvojiti i Elias Kolega.

Pogled.ba