Podijeli članak

Čelik je bez sedam stranaca i trenera Umita Ozata, koji nisu bili registrirani za ovu utakmicu, poražen u 20. kolu BHT Premijer lige na svom terenu od mostarskog Zrinjskog s 0:2 (0:1).

Time je zenički tim ostao na predzadnjem, 11. mjestu na ljestvici sa samo 16 bodova, dok je Zrinjski, za kojeg su strijelci bili Nemanja Bilbija i Asim Zec u 83. minuti, sada četvrti, sa 34 boda.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović na press-konferenciji nakon utakmice kazao je kako utakmica nije bila posebno kvalitetna, ali da ovakve pobjede u gostima "podižu" ekipu.

"Mislim da smo dobili na suhi kvalitet i angažman, koji je bio na visokoj razini, ali u ne baš kvalitetnoj utakmici. Domaćin je bio vrlo korektan, imali su i svoje prilike koje nisu iskoristili. Mi smo svoju prvu priliku iskoristili",  kazao je Žižović, koji ne želi govoriti da su kandidati za prvo mjesto, ali da će im ova pobjeda puno značiti u nastavku.

Domaći trener Umit Ozat kazao je kako je utakmica imala dva lica, ali onaj tko je pobijedio uvijek je bolji i čestitao je gostima. Ozat je, nakon čestitke gostujućem treneru Žižoviću, tražio od Žiživoća da napusti presicu, što je on i učinio uz konstataciju da je "ovako nešto prvi put doživio".

"Protivnik je igrao sa "tri čovjeka više". Ne znam koja će ocjena biti za suce, ali protivničkom treneru ne želim da iskažem nepoštovanje. Želim da kažem nešto o nama", objasnio je Ozat zbog čega je tražio da gostujući trener napusti presicu.

"Ja nisam došao radi novca, došao sam samo zbog dobrih odnosa sa predsjednikom. Došao sam da pomognem, ali vidim da u gradu ima nejasnoća i protivnika. Prema nama se ponašaju kao da smo došli iz Sirije. Mi se trudimo i želimo da uzmemo naknadu za taj trud", kazao je Ozat.