Podijeli članak

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela je kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH protiv poznatog pjevača Halida Muslimovića.

Muslimović se tereti da je počinio kaznena djela pranje novca i prevara i da je stekao protupravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM.

"Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv H. M. podnesen je 21. rujna. Oštećena osoba iz Australije na način da je dovedena u zabludu i da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predala najmanje 209.273 marke. Osumnjičeni H.M. se tereti da je s ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljnjeg korištenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem kaznenog djela prevara", rečeno je za Dnevni avaz iz SIPA-e.

Oštećena je Sonja Bašić iz Melbourna koja je ranije tvrdila da ju je Muslimović oštetio za oko 400.000 dolara, a zbog čega se pjevaču sudi u Banja Luci.

"Ovo što meni rade je sramota. Pokušavaju mi se na sve načine nakačiti na leđa. Glupost i sramota je da se toliko i na taj način bave mnome. Moj odvjetnik Milenko Tomić će iznijeti pravu istinu. Vjerujem i nadam se da nam je vrijeme saveznik", kazao je Muslimović za Hayat.