Podijeli članak

Tagovi

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine  primila je u propisanom roku 587 prijava političkih subjekata za ovjeru sudjelovanja na Lokalnim izborima 2020. godine, i to 47 prijava neovisnih kandidata (nacionalne manjine), 20 prijava grupa građana, udruženja građana 2,Neovisni kandidati 383 i 135 prijava političkih stranaka.

U navedeni broj nisu ušle prijave pristigle putem pošte, izvan roka, priopćio je SIP.

 Izborno povjerenstvo podsjeća da je u skladu s Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2020. godine, 3. srpnja u 16 sati istekao rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, neovisnih kandidata, udruženja i grupa građana, za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2020. godine.

Pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu bit će dostupan javnosti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH nakon što ga ta komisija odobri.

SIP će u skladu s ranije utvrđenim rokovima provjeriti i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete, nakon čega se stječu uvjeti za podnošenje prijava za ovjeru koalicija odnosno listi neovisnih kandidata.

Imajući u vidu da novac za organizaciju i provedbu izbora još nije osiguran, Središnje izborno povjerenstvo BiH ulaže maksimalne napore da u kapacitetima kojima raspolaže izborni proces ne bude ugrožen i prekinut, napominju iz SIP-a.