Podijeli članak

Tagovi

„Bože čuvaj moju braću“ nova je rock žestica odlične „Komune“ koju će publika sigurno sa uživanjem konzumirati. Mirko Šenkovski Geronimo dao je autorski pečat na peti službeni singl grupe, kao i na prethodne muzičke uspješnice „Kad padnu mostovi“, “Himna“, „Utjeha“ i „Faraoni“.

Pjesma je snimljena u studiju Hard Work u Požegi u produkciji Ante Akrapa, dok je propratni video producirala Stella Film iz Sarajeva, zaslužna za video za aktuelni singl Crvene Jabuke „Grade moj“, koji je naišao na izvrsne kritike. Nema sumnje da će se spot za „Bože čuvaj moju braću“ u režiji Dragane Kajtazović dopasti gledateljima i fanovima grupe.

- Nakon sinoćnje premijere već neki komentari i kritike stižu do nas i do sada su ljudi većinom zadovoljni. Pjesma najavljuje naš prvi album koji planiramo objaviti naljeto. Imamo još četiri pjesme da završimo. Nešto se miksa u studiju Mahira Sarihodžića, a jedan dio u Zagrebu kod Dejana Oreškovića, koji je i većinski producent naših pjesama. U narednim sedmicama to će biti završeno. Nećemo nigdje žuriti, do sada smo strpljivo čekali, a najvažnije je da slušatelji budu zadovoljni. Ja se ovim pjesmama obraćam nekoj normalnoj, „tihoj“ većini, koja ne galami, ali koja razmišlja svojom glavom. „Komuna“ je njihov bend, ne samo u okvirima regije, već i šire- kaže povodom premijere Mirko Šenkovski Geronimo.

„Komuna“ i ove, kao i prošle godine planira nastupiti na CMC Slavonija Festu, gdje će također promovirati novi album. Promociju u Sarajevu, ukoliko nađu odgovarajući termin, žele uraditi tokom Sarajevo Film Festivala.   

Pjesmu i propratni spot „Bože čuvaj moju braću“ možete poslušati tj. pogledati na linku: