Podijeli članak

Unija samostalnih sindikata policije Federacije BiH pozvala je Vladu Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) da u socijalnom dijalogu sa Sindikatom policije u HNŽ iznađe rješenja kako bi se poboljšao radno-pravni status policajaca zaposlenih u HNŽ-u.

"Unija samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine i Sindikat policije u HNK/Ž smatra da obim prava iz radnog odnosa policijskih i drugih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova HNŽ-a nije na zadovoljavajućoj razini", priopćeno je iz Sindikata.

U priopćenje se upozorava kako aktualne županijske vlasti nisu pristupile planiranoj popuni upražnjenih radnih mjesta, zaključenju kolektivnog ugovora za policijske službenike, isplati novčanih sredstava shodno pravomoćnim presudama mjerodavnih sudova, niti je izvršeno uvećanje policijskih plaća kako bi se amortizirali dodatni životni troškovi uslijed rasta cijena.

Zbog svega toga, smatraju u Sindikatu, službenici MUP-a HNŽ-a dovedeni su na socijalnu marginu društva, što se reflektira na motiviranost policijskih djelatnika prilikom obavljanja svakodnevnih poslova.

"Ovim putem javno pozivamo Vladu HNŽ-a da u konstruktivnom socijalnom dijalogu sa Sindikatom policije u HNŽ iznađe obostrano zadovoljavajuća rješenja po naprijed pobliže istaknutim pitanjima, čime evidentno nezadovoljstvo radno-pravnim statusom ne bi eskaliralo u organizaciju protestnih okupljanja ili generalnog štrajka policijskih i drugih uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova HNŽ-a", stoji na kraju priopćenja.