Podijeli članak

Skupština Sindikata radnika Aluminija na današnjem zasjedanju jednoglasno je podržala odluku o napuštanju Kriznog odbora. 

Sindikat će u sljedećem razdoblju inzistirati na ispunjenju zahtjeva radnika, a krajem sljedćeg tjena održat će se nova sjednica Skupštine koja će donijeti odluke o daljnjim koracima.

Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata Aluminija, poslije sjednice za Klix.ba je kazao da je fokus stavljen na zahtjeve radnika. 

"Naši zahtjevi su poznati, a prije svega odnose se na zbrinjavanje radnika, uvezivanje radnog staža, otpremnine, rješavanje obaveza prema bankama kroz reprogramiranje kredita koje radnici imaju", kazao je Biokšić.

Sindikat planira sljedeću sjednicu svoje skupštine za kraj sljedećeg tjedna, a uprava i Krizni odbor dotad trebaju pokazati odlučnost u ispunjenju zahtjeva radnika. 

"Skupština će odlučivati o sljedećim  koracima, a u slučaju neispunjavanja i zanemarivanja zahtjeva radnika mogući su novi prosvjedi i blokade", kazao je Biokšić.

Čelništvo Sindikata zaposlenih ranije je donijelo odluku kako napuštaju Krizni odbor te da se fokusiraju isključivo na borbu za prava radnika.