Podijeli članak

Drugi interdisciplinarni, znanstveni i međunarodni simpozij posvećen svjetskom tjednu svjesnosti o antibioticima koji će se održati u petak, 22. studenoga 2019. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru s početkom u 12:00 sati. Simpozij se održava povodom obilježavanja Svjetskog tjedna svjesnosti o antibioticima, a organizatori su Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišna klinička bolnica Mostar uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije koji je uspostavila obilježavanje ovoga tjedna 2015. godine. 

Na simpoziju će sudjelovati infektolozi, klinički farmakolozi, klinički mikrobiolozi, klinički farmaceuti, biotehnolozi i znanstvenici koji će u svojim predavanjima predstaviti moguća rješenja suzbijana bezrazložnog korištenja antibiotika u svakodnevnom radu te educirati sve sudionike kroz otvaranje različitih pogleda na antimikrobnu rezistenciju u profesionalnim okružjima.

Prije svečanog otvaranja simpozija na kojem će sudjelovati eminentni stručnjaci iz Slovenije, Republike Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, u 11.30 sati bit će upriličena konferencija za novinare na kojoj će se obratiti:

- prof. dr. sc. Milenko Bevanda, dekan Medicinskog fakulteta SUM-a
- prof. dr. sc. Ivan Kosalec, mag. pharm., predsjednik znanstvenog odbora simpozija( Zagreb, Hrvatska)
- Dr. Damir Vukoja, predsjednik organizacijskog odbora simpozija