Podijeli članak

Osim genijalnog 'Posljednjeg plesa' s Michaelom Jordanom, još jedan dokumentarac o košarkašu privukao je puno pozornosti u SAD-u. Doduše, ovaj je više baziran na zabavama, izlascima, ludostima... Narator je genijalni Samuel L. Jackson, a prati privatni život velikog Shaquillea O’Neala.

I jedna od prvih epizoda vodi nas u Hrvatsku! Bivši košarkaš nastupao je kod nas prošlog ljeta pod pseudonimom DJ Diesel, oduševio se obalom, curama, a pogotovo mu je u dobrom sjećanju ostala - hrana!

- Što ovo jedem? Što je ovo? Ovo je najbolji sendvič koji sam ikad pojeo u životu. Dajte još - vikao je dobro raspoloženi Shaq posluzi u restoranu koji ga je očarao već hladnim predjelom. A janjetina i ostali specijaliteti tek su se pripremali... Čak je i šefovima restorana dopustio da za ime sendviča koriste njegovo hrvatsko ime - O’Nealović. I dok su druge zvijezde pri dolasku u Hrvatsku pred vlasnike hotela i ostale organizatore postavili gotovo pa nemoguće uvjete, pa se tako Snoop Dogg vozikao najužim dubrovačkim ulicama, Ronaldo je htio zatvoriti pola grada, Shaq se pokazao kao izuzetno jednostavna osoba...

Ljudi mi prilaze često, htjeli bi sliku sa mnom. Znam da je mnogima to teško, ali za mene je to čast. Bok, ja sam Shaq, kako vam mogu staviti osmijeh na lice - priča Shaq u dokumentarcu.

A nakon ugodnog ručka i ispunjavanja želja svima koji su htjeli fotku s velikim košarkašem, na red je došla i vožnja skuterima uz obalu.

- Vau! Ovo je ludo koliko je predivno - govorio je O’Neal, ali onda ga je zaboljela... Stražnjica. A i siroti skuterčić od 50 kubika vjerojatno je bio barem privremeno neupotrebljiv nakon što je na njega sjela mrcina od 216 centimetara i 147 kilograma. Bilo je jasno, u Hrvatsku se Shaq zaljubio...

Koliko voli i cijeni Hrvatsku, Shaq je podrobno objasnio našem novinaru, također umirovljenom košarkašu Tomislavu Gabeliću, čiju je perspektivnu karijeru zaustavila ozljeda leđa. Shaqa su, nasreću, ozljede ipak zaobilazile. Prvo se pričalo, naravno, o košarci...

Znam da iz Hrvatske dolazi najbolji Europljanin koji je zaigrao u NBA ligi Dražen Petrović. Toni Kukoč i Dino Rađa su mi također zadali dosta muka u nekim utakmicama - pričao je O’Neal našem novinaru, a onda je Hrvatsku dodatno pohvalio:  

Hrvatska je lijepa zemlja, krasni su i ljudi, lijepo smo se proveli i sjajno zabavili u ovih nekoliko dana te mi je definitivno drago da sam došao. Nadam se da će biti još prilike. Zbog korone čisto sumnjamo da ćemo ga vidjeti ovoga ljeta. Ali zato su Hrvatsku zbog dokumentarca o životu Shaquillea O’Neala upoznali milijuni Amerikanaca.
Mreža na kojoj se emitira, TNT, jedna je od jačih u SAD-u i njezin signal prima, prema brojkama iz 2019. godine, više od 100 milijuna Amerikanaca.

Uvijek želim biti najbolji i želim dokazati svima da mogu biti uspješan kao DJ. Ne zbog toga što se zovem Shaquille O’Neal, nego zbog mojega talenta. Ova turneja je veliki izazov, nadam se da će Hrvatska poludjeti za mojim zvukom - priča bivši košarkaš u svojem dokumentarcu. A, očekivano, ova epizoda proizvela je i mnogo priče po društvenim mrežama. Brojni stranci divili su se kadrovima iz nove serije te se raspitivali o mogućem dolasku. Osim publike, Shaq je dobro prošao i kod TV kritičara, piše 24sata.hr

U vrijeme korone dobro dođe malo se odmaknuti od svega i dobro nasmijati, a to sa Shaqom uvijek možete. Čovjeka je zadovoljstvo gledati ispred kamere - složna je struka u svojoj ocjeni.