Podijeli članak

Velika tragedija pogodila je Cazin nakon što je u požaru koji je preksinoć oko 19 sati buknuo u kući u naselju Delići u Tržcu, smrtno stradao šestogodišnji sin Samira Delića. Ostali članovi obitelji uspjeli su se spasiti.
 
Napravljen prolaz

Pripadnici policije, Doma zdravlja Cazin i Vatrogasne jedinice Cazin učinili su sve da se dječak spasi. Prvo je napravljen prolaz kako bi se moglo ući u prostoriju u kojoj se nalazilo dijete. U tome se uspjelo, ali je mališan, nažalost, već bio mrtav.
 
- Očevid još traje. Sve što vam u ovom momentu mogu potvrditi jeste da je dijete smrtno stradalo. Uzrok požara bit će poznat nakon vještačenja - kazao je jučer za Avaz Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.
 
Dječakov 48-godišnji otac Samir Delić zbrinut je u Domu zdravlja Cazin zbog opekotina. Utvrđeno je da je riječ o lakšim ozlijedama.
 
Prema riječima mještana, djetetova obitelj se u trenutku nesreće nalazila u donjem dijelu kuće, dok je nastradali dječak bio na prvom katu kuće, gdje je i izbio požar.
 
Mještani kažu da je tragedija tim veća, jer je nastradali dječak istog dana proslavio rođendan.
 
Službenih informacija o točnom broju ozlijeđenih osoba jučer nije bilo, ali je iz ureda gradonačelnika Cazina potvrđeno da je još dvoje djece iz iste obitelji zbrinuto u bihaćkoj bolnici te da nisu u pitanju teške ozlijede.
 
Pozvali majku

Vatrogasci i zaposlenici Civilne zaštite odmah su po izbijanju požara pozvali Centar za socijalni rad zbog djece. Direktorica Centra Amela Toromanović kazala je da je njihova dežurna socijalna radnica preksinoć odmah izašla na mjesto događaja.
 
- Obitelji je ponuđena pomoć za smještaj, ali su oni rekli da su kod tetke. Majka djeteta ne živi s njima, bila je to izvanbračna zajednica. Ona se javila i mi smo joj priopćili šta se desilo. Ona je nekad davno živjela s njima, sud je dijete povjerio ocu. Ona je s njim imala jedno dijete, dječaka koji je smrtno stradao - objasnila  je Toromanović.
 
Pojasnila je da Samir Delić iz prvog brak ima punoljetnog sina, koji je oženjen. -Ono što je naš zadatak bio, to je da smo obitelji ponudili smještaj i psihosocijalnu podršku. Sa majkom djeteta smo razgovarali danas i ona je rekla da će doći – rekla je jučer direktorica Amela Toromanović.
 
Raniji slučaj

Savjetnici gradonačenika jučer su bili na putu u Tržačku Raštelicu i, kako je Avazu rečeno, kad policija i Tužiteljstvo završe svoj dio posla, sve gradske službe bit će na raspolaganju obitelji. Delićima je prije nekoliko godina izgorjela štala i u njoj krava i tele. Za obitelj je to tada bio veliki gubitak, jer su živjeli isključivo od proizvodnje mlijeka.