Podijeli članak

Današnji sastanak stručnog tima za iznalaženje nove lokacije za mostarsku deponiju, koji je održan u Gradskoj vijećnici, donio je konkretan pomak. 

Kako je novinarima kazao Omer Hujdur, jedan od predstavnika Građanske inicijative „Jer nas se tiče“, na sastanku je izneseno, čak, šest prijedloga za novu lokaciju.

"Ovaj put se, zaista, ozbiljno pristupilo rješenju ovog problema. Očito i nadležni shvataju da je vremena sve manje jer, praktično, deponija "Uborak" može raditi, odnosno primati otpad još dva mjeseca. Sada će se, kako je rečeno, pokrenuti procedura u okviru koje će se sagledati, odnosno procijeniti koja je to najpovoljnija lokacija za buduću deponiju", kazao je Hujdur.

O kojim je lokacijama riječ, za sada je nepoznato, a sve su na području Mostara.

Iz Inicijative su poručili da će nastaviti izvoditi pritisak na nadležne da do kraja ispune njihove zahtjeve koji se tiču zatvaranja deponije „Uborak“, njene sanacije i izmještanja na drugu lokaciju.

Također, građani koji su i danas tijekom sastanka mirno protestirali ispred Gradske vijećnice poručili su da će svakog vikenda nastaviti mirno okupljanje pred „Uborkom“, piše Dnevni avaz