Podijeli članak

Nova HBO-ova mini serija Černobil oduševila je gledatelje u toj mjeri da su je neki već nakon prve epizode proglasili jednom od najboljih serija godine. Iako su objavljene samo tri epizode (od ukupno pet), serija je već sad postigla bolje ocjene na IMDB-u i od planetarno popularne Igre prijestolja, kao i od hit-serije Breaking Bad. 

Trenutno joj prosječna ocjena iznosi impresivnih 9,6, a ne prestaje oduševljavati ni kritiku ni publiku. Serija u pet nastavaka prikazuje što je pošlo po zlu u nuklearnoj elektrani u bivšoj Sovjetskoj Ukrajini, u noći s 25. na 26. travnja 1986. godine, ali prikazuje i kako je došlo do eksplozije, kao i posljedice. 

Čini se da je upravo činjenica da je snimljena po stvarnim događajima najviše privlači i zadržava pozornost gledatelja, a mnogi su je na društvenim mrežama proglasili remek-djelom, prenosi Index.hr.

"Nikad u životu nisam vidio nešto tako užasavajuće kao Černobil. Ni blizu. Pravi horor, a sve se to zaista dogodilo. Ponekad ti televizijske drame mogu otvoriti oči o nečem što se stvarno dogodilo bolje nego bilo koji drugi medij."

"Černobil je jebeno remek-djelo. Ako još niste počeli gledati, morate, vjerujte mi."

"Černobil je jedna od najstrašnijih serija koje sam ikad vidio, a to se ZAPRAVO DOGODILO."

Černobilska katastrofa još uvijek se smatra jednom od najgorih katastrofa za koje je zaslužan čovjek. Prema BBC-ju, "događaj je pogodio više od 3,5 milijuna ljudi i kontaminirao gotovo 50.000 četvornih kilometara Zemlje".