Podijeli članak

Sergej Jakirović predstavljen je danas Mostaru kao novi trener Plemića i njegova misija je vraćanje HŠK Zrinjski u vrh ljestvice. 

Jakirović je poznato i etablirano trenersko ime koje je stiglo u Mostar te se puno se očekuje od bivšeg trenera Maribora, a on je svjestan da slijedi puno posla. 
"Dojmovi su odlični. Puno je informacija, puno posla, puno sastanaka i priprema za sve ono što nas čeka. Imat ćemo danas i sutra dva treninga, nedjelju slobodnu pa u ponedjeljak idemo za Međugorje"-  rekao je na otvaranju Jakirović, pa je nastavio:

"Konstantno se prate utakmice i imam tu sreću da im mogu uživo nazočiti. Zadnjih 30 dana najveći fokus je bio na Zrinjskom, da vidimo gdje smo i šta smo i šta nam treba kako bismo bili što bolji".

Plemiće čeka čak 10 pripremnih utakmica. 

"Dogovorili smo 10 utakmica u pripremama, ali dosta će pripreme diktirati i situacija s koronom. Već u subotu igramo protiv Croatije Zmijavci. U srijedu smo na terenu protiv NK Jadran Ploče. Uglavnom ćemo se vrtiti Međugorje - Mostar, ali želim da budemo prvih dana u Međugorju kako bismo dobili što više zajedništva, jer bez toga se ništa ne može napraviti", dodaje Jakirović.

Nogomet u doba korone?

"Jako mi fale gledatelji, navijači, a to sam osjetio u Mariboru i bez obzira da li te negoduju ili bodre s tribina. Igra se za gledatelje, a ovako nekada imate osjećaj da su prijateljske utakmice. Profesionalci smo, moramo se prilagoditi ovoj situaciji. Bar smo sretni da možemo ikako da igramo i da se bavimo poslom koji volimo".

Kako vratiti Zrinjski u vrh?

Pobjedama, vrlo jednostavno rečeno. Bez obzira šta se događalo, bilo je otežavajućih okolnosti u vidu korone, ali upravo zato moramo da iskoristimo ovaj period kako bismo se maksimalno spremili. Moramo što prije naći razlog, moramo da učinimo sve i da pobjeđujemo. Pobjede dolaze samo ako u kontinuitetu radiš i da svaki dan želiš biti bolji".

Jakirović očekuje više od krilnih nogometaša

"Krila Zrinjskog mogu i moraju igrati bolje. Imamo dosta prostora za napredak. Volim igrati brže, agresivnije i okomitije i tako ćemo i trenirati i naravno, da se pojačamo na stoperskoj poziciji. Jasno je kakav profil stopera tražim. Ponuđeno je milijun i pol stopera, ali bitne su mi karakter i radne navike i ne smijem tu pogriješiti. Ako ne nađemo, iskoristit ćemo neke unutaršnje rezerve", dodaje novi trener Plemića.

"Prvo ćemo pokušati da budemo kompaktni na svakom dijelu terena, volio bih da igramo na posjed i da mi vratari dobro igraju nogama. Imamo najboljeg strijelca lige, Nemanju, moramo ga maksimalno iskoristiti. Svi će biti fokusirani na Bilbiji, ali moramo imati bar 10+ golova sa krilnih pozicija.

Pojačanja?

"Volio bih imati jednog veznog, osmicu, koja bi napravila višak na sredini terena. Nije lako naći igrači, prvi je mjesec, ali štoperska i ta pozicija 'box-to-box' su mi prioriteti".

Dosta mladih igrača je stiglo u HŠK Zrinjski ove zime.

"Ok, vidim, čitam portale i svi to potenciraju, ali ja ne pravim razliku koliko tko ima godina. Nije bitno koliko tko ima godina, bitno je može li ispuniti zahtjeve na terenu, ali dapače gledamo i da su bh. državljani jer imamo pet stranaca. Ti momci su tu da budu ravnopravno konkurentni, ne zbog šminke da bude da smo podmladili ekipu." - kazao je novi šef struke šesterostrukog prvaka BiH. 

AU:B.B.