Podijeli članak

Novozelandska 17-godišnja skijašica Alice Robinson iznenađujuća je pobjednica subotnjeg veleslaloma za Svjetski kup na otvaranju nove sezone koja je, već prema tradiciji, započela u austrijskom Soeldenu. 
 
Robinson je u dvije vožnje ostvarila ukupno vrijeme od 2:17.36 minuta te je za šest stotinki sekunde nadmašila najbolju svjetsku skijašicu Amerikanku Mikaelu Shiffrin, za kojom je nakon prve vožnje zaostajala 14 stotinki, prenosi Hina.
 
Robinson je za pobjedu bilo dovoljno i 14. vrijeme u drugoj vožnji, jer je Shiffrin imala tek 18. rezultat. Na najnižoj stubi pobjedničkog postolja našla se Francuskinja Tessa Worley, koja je za pobjednicom zaostala 36 stotinki.
 
I prije je navijestila da može puno
 
Alice Robinson je kao aktualna svjetska juniorska prvakinja u veleslalomu pozornost na sebe već skrenula u finalu Svjetskog kupa u prošloj sezoni, kad je u Andori osvojila drugo mjesto.
 
Druga senzacija otvaranja nove sezone je 25-godišnja Norvežanka Maria Therese Tviberg, koja je sa startnim brojem 58 osvojila šesto mjesto, nakon što je u prvoj vožnji imala 26. rezultat.
 
U nedjelju će na stazu Filip Zubčić
 
Nažalost, otvaranje nije prošlo i bez teškog pada. Austrijanka Bernadette Schild je zbog ozljede lijevog koljena morala helikopterom biti transportirana sa staze.
 
U Soeldenu će u nedjelju biti vožena i prva utrka nove sezone Svjetskog kupa za skijaše, uz nastup Filipa Zubčića kao jedinog hrvatskog predstavnika. Prva vožnja veleslaloma je na rasporedu u 10 sati, a druga vožnja u 13 sati.
 
Sljedeća utrka Svjetskog kupa za skijašice na rasporedu je 23. studenoga u finskom Leviju, gdje će se za bodove boriti u slalomu.