Podijeli članak

U prostorijama Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru danas je održan sastanak predstavnika Sportskog Saveza Grada Mostara, članova uprave Studentskog centra te predstavnika svih sportskih kolektiva koji egzistiraju pod okriljem Studentskog centra.

Ova posjeta rezultat je inicijative Sportskog Saveza Grada Mostara koji će u dogledno vrijeme obići sve organizirane sportske klubove u gradu u cilju pronalaska rješenja kako se tim klubovima, te koliko i na koji način može pomoći. Studentski centar Sveučilišta u Mostaru nije tek slučajnim odabirom izabran kao prva destinacija koju će izaslanstvo Sportskog Saveza obići. Pod okriljem SCSUM egzistiraju četiri stabilna kluba.

Odbojkašice SOK Mostar od ove sezone vratile su se u Premijer Ligu koju su otvorile sjajno s dvije vezane pobjede dok su paralelno ostvarile i plasman u finale Kupa FbiH. Tu su i višegodišnji sudionici košarkaške Premijer Lige SKK Student koji će ovu sezonu igrati u Ligi KS HB gdje će opet biti među glavnim favoritima za plasman u najviši rang, te Taekwando klub Student i Kick Boxing klub Eagles SCM koji u posljednje vrijeme bilježe sve bolje i bolje rezultate.

Direktor Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Dragan Mikulić skrenuo je pozornost predsjedniku Sportskog Saveza Grada Mostara Senadu Kevelju na problematiku s kojom se najčešće susreću sportski kolektivi Studentskog centra od kojih su dva punopravna člana Sportskog saveza Mostara (SOK Mostar i SKK Mostar). Naravno, kao kod gotovo svakog sportskog kolektiva na našim prostorima, najveći problemi nastaju oko financija i financiranja svih klupskih aktivnosti.

„Prvo bih pozdravio sve nazočne i naglasio kako naš put u kojem smo u slijedeća dva mjeseca nastojali obići sve sportske kolektive u gradu, nije slučajno otpočeo na ovom mjestu“ – kazao je predsjednik Sportskog Saveza Grada Mostara Senad Kevelj i nastavio:

„Kad smo dogovarali posjetu, kolege su mi rekle da prvo idemo u Studentski centar koji je sve svoje sportske kolektive digao na jednu dobru razinu. Inače, moram naglasiti da mi već imamo jednu divnu suradnju, ali sada smo došli da prikupimo što više informacija o svemu jer bilo bi malo ružno da ja kao čovjek koji obnaša ovu funkciju nije upoznat sa svime čime trebam biti upoznat. Mogu odmah slobodno reći da ćemo Studentskom centru biti na raspolaganju za pomoć uvijek, koliko god to budemo u mogućnosti – rekao je Kevelj i naglasio kako će Sportski Savez uvijek biti na raspolaganju Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru.

Članica uprave Studentskog centra Anita Glibić pojasnila je koliko je teško financirati četiri sportska kolektiva i njihove aktivnosti, troškove putovanja, odlaska na mnoge turnire i na kraju same organizacije domaćih utakmica. Naglasila je da natjecateljska sezona još nije dobrano ni počela a da su troškovi za te stvari već dosegli znamenke od nekoliko tisuća KM, te se dotakla stare i uvijek goruće teme u gradu Mostaru a to je nedostatak adekvatne sportske dvorane. Svi klubovi u gradu osuđeni su na borbu za termine u školskoj dvorani na Bijelom Brijegu gdje je skoro nemoguće iskoordinirati sve termine na odgovarajući način.

Izaslanstvo Sportskog Saveza grada Mostara koje su uz predsjednika Kevelja činili još Dženan Šuta i Mirjana Bošnjak suglasilo se da se tako dobro organiziranim kolektivima čiji se rezultati ne mogu ignorirati, jednostavno mora pomoći na sve načine te su to još jednom obećali pomoć i pohvalili članove sva četiri sportska kolektiva SCSUM. Sastanak je potrajao još neko vrijeme u konstruktivnom razgovoru i prijedlozima a na kraju su se učesnici istog razišli izražavajući zadovoljstvo zbog postignutog dogovora i daljnje suradnje koja će vezati ove dvije institucije.