Podijeli članak

Možda ste mislili da je vaša najbolja prijateljica iz djetinjstva osoba s kojom ćete se družiti cijeli život, ali nemojte se čuditi ako to baš ne bude tako. Naravno, postoje i ona prijateljstva koja traju cijeli život, ali tijekom godina mnogi se odnosi mijenjaju. Neka prijateljstva sve prežive, a druga pucaju.

Uz to, što ste stariji, to je teže prepoznati ljude koje bi mogli smatrati pravim i najboljim prijateljima, ali evo kako znati da je upravo ta osoba vaša "srodna duša":

1. Vaš je najvjerniji navijač

Koliko god sulud se činio projekt u koji se planirate upustiti, ako vi vjerujete u njega, i vaš prijatelj će vjerovati. Bit će vam potpora i paziti da se ne poskliznete dok izvodite "životne vratolomije" na privatnom i poslovnom polju.

2. To je osoba koju prvu zovete

Od toga da u kvartovskom dućanu nije bilo vaše omiljene čokolade pa sve do onih tužnih, ozbiljnih situacija u kojima vam treba pravi prijatelj. Uvijek je njegov ili njezin broj na brzom biranju.

3. Ne preispitujete vaše prijateljstvo čak i ako se danima ne čujete

Zbog brojnih obaveza mogu proteći dani da se ne čujete, ali to ne narušava vaš odnos. Štoviše, kad god se nazovete ili se sretnete, osjećate se kao da ste i sve protekle dane bili zajedno.

4. S vama je brutalno iskren/a

Čak i ako znaju da vas njihovo mišljenje neće oduševiti, uvijek će vam ga reći. 

5. Natjerat će vas da se smijete čak i kada bi radije plakali

Imali ste loš dan na poslu? Prolazite kroz ljubavni brodolom? Prvo će vam ponuditi rame za plakanje, a nakon toga vas urnebesnim komentarima natjerati na smijeh, čak i ako ste vjerovali da se više nikada nećete smijati.

6. Sinkronizirani ste

Završavate jedno drugome rečenice i razmišljate na gotovo isti način? Ništa čudno, tako je to u pravim prijateljstvima.

7. Trudite se rođendane učiniti posebnima

Ok, to ne znači da si morate pokloniti skupocjene poklone, ali ne dopuštate da vaši roditelji prođu neprimjetno. Bilo da je riječ o malom iznenađenju, iznenadnom odlasku na ručak i kavu ili nečem trećem, uvijek ste tu jedno za drugo. Osobito u dane koji su rezervirani za slavlje.