Podijeli članak

Službenici Granične policije BiH u proteklih nekoliko dana na graničnim prijelazima uhitili su sedam osoba.

Jedinice granične policije Gradiška 7. i 9. veljače 2020. godine lišili su slobode tri osobe prilikom graničnih provjera na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Državljanin BiH i Norveške S.I. (1957.) lišen je slobode jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela "krivotvorenje isprave". Predan je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Državljanin BiH C.H. (1993.) lišen je slobode nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave“, dok je B.O. (1988.), također državljanin BiH, lišen slobode jer je za njim Policijska uprava Gradačac raspisala potragu zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje“. 

C.H. predat je službenicima MUP-a ŽS, a B.O. službenicima PU Gradačac, naveli su iz Granične policije BiH.

Na prelazu Bijača na ulasku u BiH 9. veljače službenici JGP Doljani lišili su slobode V.C. (1990.). 

Provjerama je ustanovljeno da bh. državljanku potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje“. 

Predana je službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Na ulasku u BiH na prelazu Šamac, također 9. veljače lišen je slobode E.Đ. (1968.) jer ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog krivičnog djela “oštećenje tuđe stvari“. 

Službenici JGP Orašje državljanina BiH i Republike Srbije predali su službenicima Sudske policije Doboj.

Dan ranije, 8. veljače službenici ove jedinice su na izlasku iz BiH na prelazu Orašje lišili slobode S.DŽ. (1958.), jer je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu zbog krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti“. 

Državljanin BiH i Belgije predan je službenicima Policijske uprave Mostar.

Službenici JGP Brod prilikom ulaska u BiH na prelazu Brod 7. veljače lišili su slobode A.G. (1979.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje MUP ŽS zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin predat je službenicima MUP-a ŽS, zaključili su iz Granične policije BiH.