Podijeli članak

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 22.05.2020. godine, određen je pritvor u trajanju od 30 (trideset) dana Seadu Panduru zv. „Sejo“ (1975.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo.

Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 st. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ FBiH).

Naime, Sead Pandur zv. „Sejo“ se sumnjiči da je tijekom mjeseca svibnja 2020. godine, u Mostaru, na adresi Buna bb, u stambenim objektima koje koristi, radi dalje prodaje uzgajao dvadeset sedam (27) stabljika opojne droge Cannabis Sativa L i njene ubrane listove u većoj količini sušio i pripremao za krajnju upotrebu, čineći je na takav način pogodnom za konzumaciju, te nabavio radi dalje prodaje krajnjim konzumentima opojnu drogu Amfetamin u količini oko 50 grama.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa Federalnom upravom policije nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.