Podijeli članak

U Studentskom centaru Sveučilišta u Mostaru slijedom pojave corona virusa ( covid-19) i otkazivanjem redovne nastave na Sveučilištu u Mostaru, privremeno je došlo do napuštanja studentskih jedinica od strane studenata koji su na smještaju kako bi se poduzele sve mjere suzbijanja širenja pandemije.

Kao što je poznato, studentima Sveučilišta omogućena je online nastava, no kako nam ističu iz uprave centra, velik broj studenata ostavio je u studentskim sobama udžbenike, laptope i ostale neophodne stvari za praćenje nastave.

Sektor za smještaj Sc a Mostar od trenutka zatvaranja smještajnih jedinica ima kontinuiranu komunikaciju sa svim studentima i obavještava ih o svim promjenama. 

-Nastava na Sveučilištu nastavila se praktički bez zastoja, što studenti u trenutcima napuštanja doma vjerojatno nisu očekivali i velik broj njih ostavio je udžbenike, laptope i ostale materijale za nastavu u domu - kazala je za pogled.ba Anita Glibić, glasnogovornica centra, te dodala:

- Želimo umiriti studente i poručiti kako su njihove stvari na sigurnom, naša porta cjelodnevno a studenti koji su i mogućnosti i žele preuzeti svoje stvari, mogu doći u centar, uz prethodnu najavu sektoru za smještaj putem komunikacijskih kanala koji su studentima već na raspolaganju - ističe Glibić.

Kontinuirano pružanje usluga smještaja i prehrane Studentskog centra Sveučilišta onemogućen je od trenutka pojave corona virusa ( Covid-19) u Mostaru, dok uprava obavlja samo nužne tekuće poslove. Kako ističe Glibić, daljnji rad centra ostaje neizvjestan jer je riječ o ustanovi koja pruža masovni smještaj i kao takva neće biti u mogućnosti otvoriti vrata studentima sve dok se grad Mostar ne izbori sa pandemijom.