Podijeli članak

Saša Bjelanović podnio je ostavku na mjesto sportskog direktora splitskog Hajduka.
 
Sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović podnio je ostavku. Trebala je ta vijest biti objavljena nakon što Hajduk odigra prvenstveni susret s Osijekom ove nedjelje, no ipak se u medije probila ova informacija koju tek treba potvrditi Hajduk, javlja Gol.hr.
 
Bjelanović je stigao na mjesto sportskog direktora nakon odlaska Marija Branca prije godinu i pol dana. Prije toga obnašao je dužnost glavnog klupskog skauta.
 
Zanimljivo, u ovom kratkom periodu, Hajduk je promijenio čak četiri trenera - Željka Kopića, Zorana Vulića, Sinišu Oreščanina i Damira Burića.
 
Sad već bivši sportski direktor Bijelih bio je već duže vrijeme na udaru kritičara. Nije poznato što ga je natjeralo na ovakav potez, ali je simptomatično to što je ovaj tjedan ostavku podnio i bivši dopredsjednik kluba Lukša Jakobušić. On je svoj odlazak opravdao osobnim razlozima, prensi N1.
 
Predsjednik Marin Brbić ostao je tako bez dva najvažnija suradnika u kratkom vremenu, a ukoliko Hajduk ne pobijedi Osijek u nedjelju, mogao bi otkaz dobiti i trener Damir Burić koji je također izložen žestokim kritikama zbog igre, ali i loših rezultata njegove momčadi na gostovanjima (pobijedili samo Varaždin još prije tri mjeseca).