Podijeli članak

Na stotine ljudi okupilo se danas na centralnom trgu u Zenici i uz riječi dobrodošlice te mnoštvo transaprenata i aplauza pozdravilo i dočekalo najboljeg bh. atletičara Amela Tuku, javlja Anadolu Agency (AA). 

Tuka se sa suzama u očima obratio Zeničanima i kazao kako je ponosan na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

"Ponosan sam na Zenicu i Zeničane, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, trudit ću se u narednom periodu da vas ne razočaram. Na Olimpijskim igrama dat ću sve od sebe, neće biti nimalo lako, ali dobro poznajem sebe i inat i ponos koji posjedujem tako da očekujem najbolje. Psiha je čudo i kada ste potpuno spremni onda vam niko ništa ne može, tako je bilo i u mome slučaju", kazao je Tuka.

Tuka je još kazao da je sportska karijera nepredvidiva i da se nikada ne zna u kome pravcu može otići, ali da se nada svijetloj budućnosti.

Podsjetimo, Tuka je prvo u Velenju postavio osobni rekord, ostvarivši vrijeme 1:44:19, a zatim je slavio na mitingu u Madridu sa rezultatom 1:43:84. Amel Tuka  posebno je briljirao na Dijamantskoj ligi u Monte Carlu kada je postavio najbolji rezultat sezone i slavio s vremenom 1:42:51.

Pored Zenice doček za Tuku večeras će biti priređen i u Kaknju na glavnoj gradskoj ulici od 21:30 sati.